Μύλος Ελαιώνες
xs
sm
md
lg

Γιατί το καλό ελαιόλαδο καίει στο λαιμό

Το πικρό και το πικάντικο είναι τα στοιχεία στη γεύση του ελαιόλαδου (αυτό που καμιά φορά μας καίει το λαιμό) που όχι μόνο δεν είναι ενδείξεις κακής ποιότητας, αλλά είναι επιθυμητά στοιχεία σε ένα φρέσκο, καλοδομημένο ελαιόλαδο με όμορφη αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα.

Μάλιστα σύμφωνα με ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania (Πενσυλβανία) η πίκρα και το κάψιμο στο καλό ελαιόλαδο μαρτυρούν την ύπαρξη ολεοκανθάλης στο λάδι, μιας ισχυρής φυσικής αντι-φλεγμονώδους ουσίας που είναι αντίστοιχη με το θαυματουργό ibuprofen (υπάρχει πλούσιο στα φάρμακα nurofen και advil για τον πονοκέφαλο).

Αυτή είναι άλλη μία ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου πλευρά του ελαιολάδου.