Μύλος Ελαιώνες
xs
sm
md
lg

Ο πέτρινος μύλος τα παλιά χρόνια

Για πολλά χρόνια, ο πέτρινος μύλος που βρισκόταν στο χωριό μας πραγματοποίησε αξιοσημείωτη δουλειά όσον αφορά στην σύνθλιψη της φρέσκιας ελιάς (έτσι ώστε να απελευθερώνονται τα έλαια από τον καρπό), καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να διατηρήσει το άρωμα και να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να καταναλώνεται με πολλούς τρόπους. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος χρειαζόταν μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της συγκομιδής και της σύνθλιψης και απαιτούσε περισσότερη χειρωνακτική εργασία καθώς ο κύκλος δεν ήταν συνεχής.

Nέα Παραγωγή

Ένα νέο και σύγχρονο εργοστάσιο οικολογικής παραγωγής ελαιολάδου (δύο φάσεων) έχει αναπτυχθεί πλήρως πιστοποιημένο από το νόμο, όπου εφαρμόζει τα διεθνή πρότυπα και οι εγκαταστάσεις πληρούν όλες τις απαιτήσεις του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας και Aσφάλειας HACCP διασφαλίζοντας την εξαιρετική παραγωγή και τις συνθήκες εμφιάλωσης.

Η παραγωγή, συσκευασία και εμφιάλωση βρίσκεται σε μια έκταση 500 m2, όπου υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας. Μια αυτόματη γραμμή παραγωγής έχει την ικανότητα να βγάλει 8.000 κιλά ελαιόλαδο ανά ημέρα.